Re: Reexport - jakou částku do JSD?
Vaše prodejní cena je 70 tisíc a ta by měla být na JSD, pokud jste vývozcem. Informaci o ceně, za kterou bude následně prodávat Váš kyperský odběratel konečnému příjemci v Rusku, nemusíte přeci vůbec mít. Rusové budou mít dovoz za 90 tisíc, protože budou mít dovozní fakturu na tuto částku. Vývozní JSD se z dovozním nikde nesrovnává.
Díky za odpověď, zjištovala jsem si to i na celnici, jako vývozce jsme uvedli sebe, ship to: kam to posílám tj. Rusko a bill to: Cypr, kterým to vyfakturujeme.
Jak myslíte, že to bude s tím DPH v druhém případě? Musíme ho odvést, když dodání je do ČR, ale fakturujeme našemu odběrateli na Cypr?
---
V druhé polovině dotazu s Vámi souhlasím. :-)
** bohužel zůstává v ČR, aby jste byla v obraze, jde o klasické mezinárodní daňové plánování, naši společníci + někdo založili firmu na Cypru, na kterou přecházejí naše velké zahraniční zakázky. My je v ČR pro ně vyrábíme, ale samozřejmě většina zisku se realizuje na Cypru kvůli nízkému zdanění.
Tj. za normálních okolností bychom té české firmě prodali výrobek my samy, ale takto ho vyrábíme pro Cypr a ten prodává oné české firmě ...
To vymysleli naši společníci speciálně pro mě, abych se nenudila .... -((
---
Všimla jsem si, že výše píšete, že odběratel je z ČR.To znamená, že Váš kyperský odběratel následně uskuteční ZP v ČR, protože dodá v Česku.To by se tady musel registrovat k dani, ne?
Nebylo by jednodušší, kdyby dodání provedla Vaše firma, a kyperská společnost si vyúčtovala jen nějakou provizi?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
16. 11. 2007 10:48
Vyrobili jsme pro společnost na Cypru výrobek, tento aby nemusel putovat na Cypr a pak jejich odběrateli do Ruska, vyvážíme přímo my, ale fakturovat budeme našemu odběrateli na Cypr, který si svému odběrateli v Rusku vyfakturuje.
Jakou cenu uvést pro účely JSD?
My prodáváme za 70 000 USD společnosti na Cypr a toto Rusům prodává za 90 000 USD.
Já budu mít VF na 70 000 USD, takže bych se přiklonila k tomu vyvézt za naši částku, ale zase Rusové budou mít dovoz za 70 000 USD, ale fakturu za 90 000 USD a navíc budou přesně vědět marži svého prodejce ... jednatel chce uvést do JSD částku 90 000 s tím, že prý je to jen hodnota pro celní účely, ale jakou částku pak uvést do přiznání k DPH? Tu naši fakturovanou (70tis) nebo tu, která by byla na JSD (tj. 90tis)?
HELP ..........
Pro společnost na Cypr vyrábíme další produkt, který ale dodáme přímo jejich odběrateli v ČR.
Jak tento prodej bude posuzován z hlediska DPH? Produkt neopustí ČR, tudíž nebudeme mít vývozní JSD prokazující vývoz, domnívám se tedy, že bychom měli fakturovat Cypru s českou DPH dle místa dodání?
Je můj úsudek správný?