Prémie za nemarodění?

• (neregistrovaný)

20. 11. 2007 14:46

dobrý den,

myslíte si že je spravedlivé, že od příštího měsíce dostanou produktivní zaměstnanci prémie za docházku (nemarodění),ale THP ne, s tím , že pak bude třeba rozdíl 8,- Kč na hodinu mezi dělnicí a mezi zaměstnankyní, která zajišťuje např. logistiku,překlady pracovních postupů ?
    Kristýna

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 11. 2007 15:51

sybera (neregistrovaný)

Re: Prémie za nemarodění?
      Je to rozhodnutí zaměstnavatele a asi na tom nikdo nic nezmění.U nás jsou též zaměstnanci ve výrobě motivováni jinak než v administrativě.
      Prostě - komu se to nelíbí, má 2 možnosti
      být zticha a dělat
      nebo si hledat něco jiného
      A to nemyslím nijak zle ani ironicky, to je holt život....

• 20. 11. 2007 15:54

pája (neregistrovaný)

no já bych to tak jednoznačně neviděl, nový ZP dost staví na zákazu diskriminace z jakýchkoliv důvodů, nevím, nevím.

• 20. 11. 2007 16:52

xxl (neregistrovaný)

Zase kibicuji. Podle mě - zákon nezákon - pan majitel je v pozici "voko bere".

• 20. 11. 2007 21:30

MM (neregistrovaný)

Tak, tak.........a navíc ZP je eufemisticky řečeno kvality poněkud mdlé.........:))

• 21. 11. 2007 7:26

xy (neregistrovaný)

------------------------------------------
      pokud majitel (ředitel) rozhodne o tom, že někteří zaměstnanci budou mít nárok na odměnu - musí být schopen svoje rozhodnutí obhájit i předkontrolami, proč některé zaměstnance zvýhodnil
      je to samé i s dovolenou - také může dát zaměstnancům na některých pracovištích větší nárok dovolené
      já bych viděla problém v názvu odměny, neboť nazvat ji "prémie za nemarodění" může být napadeno kontrolou
      na jednom školení, kterého jsem se zúčastnila, bylo doporučeno zaměstnavatelům, kteří chtějí zvýhodnit zaměstnance, kteří nemarodí, nechodí po lékařích apod., že mohou dát odměny, ale mají být nazvány jinak než za nemarodění
      název "prémie,odměny za nemarodění" prý diskriminuje nemocné (ne všichni jsou"nemocní" jen proto, aby se ulili z práce, ale jsou nemocní opravdu)- tak nevím
      tak zapřemýšlejte nad názvem odměny, aby nebyl napadnutelný kontrolami

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).