Re: Jak spočítat výplatu - nemoc
Dát zaměstnanci s nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobou měsíční mzdu je poněkud netradiční řešení. Asi bych měsíční mzdu vydělila počtem plánovaných hodin a vynásobila počtem hodin odpracovaných. Vyloučená doba není problém, protože jde o kalendářní dny, takže podle neschopenky.
Re: Jak spočítat výplatu - nemoc
Ano , máte pravdu, už mě tady na fóru na to upozorňovali, ale zatím nevím jak to mám změnit. Mzdu má uvedenou v pracovní smlouvě. Myslíte, že se dá udělat dodatek ke smlouvě, ve kterém se změní pouze měsíční mzda na hodinovou?
Jinak děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
28. 11. 2007 12:53
Prosím poraďte. Zaměstnanec s měsíční mzdou, nerovnoměrně rozvržená pracovní doba 5 dní pracuje po 12 hodinách a 5 dní má volno. V listopadu měl plánovaných 15 směn. Naposledy pracoval 14/11 a pak měl volno. Odpracoval v měsíci 7 směn. Od 17.11. v neschopnosti. Předpokládám, že bude v neschopnosti do konce listopadu. Nějak si neumím poradit s výpočtem mzdy. Kolik dní bude ve vyloučené době na přehledu pro OSSZ?
Omlouvám se za stupidní dotaz, ale ještě jsem neměl žádného zaměstnance nemocného (jsem OSVČ a dělám si mzdovku sám )
Moc vám děkuji za radu. Hezký den