Práce

• (neregistrovaný)

28. 11. 2007 20:40

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat dostala jsem k 1.12.výpoved ze zaměstnání s 2 odstupnými platy,můžu v těch dvouch měsících nastoupit do jiného zaměstnání aniž bych o odstupný plat přišla.Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 11. 2007 21:32

anonymous (neregistrovaný)

Re: práce
      ze zákona jsou odstupné platy 3, takže je divné, že máte 2. Odstupné platy nebo poměrnou část byste vracela, pokud byste se vrátila k původnímu zaměstnavateli.
      Ještě by mě zajímalo, kdy jste obdržela výpověď, tedy datum jejího obdržení.

• 28. 11. 2007 21:32

Jiřka (neregistrovaný)

Výpovědní doba je 2 měsíční, ale odstupné 3 měsíční. Takže jestliže jste v září dostala výpověď (pro nadbytečnost nebo rušení) a pracovní poměr Vám tedy skončí 30.11., pak máte nárok dostat 3 měsíce odstupného. Hned 1.12. můžete nastoupit jinam nebo se přihlásit na ÚP a pobírat podporu. S odstupným to nesouvisí.
      Pokud jste ale převzala výpověď teď v listopadu, výpovědní lhůta začne běžet od 1.12. a Váš prac. poměr skončí 31.1.08. A pak teprve dostanete 3měsíční odstupné. Ve výpovědní lhůtě jste stále zaměstnanec a musíte chodit do práce.

• 28. 11. 2007 22:23

beta (neregistrovaný)

maximálně kdybyste měla velký zůstatek dovolené, můžete požádat zaměstnavatele o čerpání dovolené, pakli-že by vám ji nařídil, v té době (po dobu čerpání dovolené) můžete pracovat jinde.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).