Re: Zaměstnanec Slovák - na co dát pozor
V podstatě nyní řeším úplně stejný problém jako Vy. Jenže jsem zjistila, že pokud uvedete místo výkonu práce Slováka na Slovensku, musíte tam mít organizační složku podniku zapsanou do obchod.rejstříku. Zatím jsem to nevyřešila, ale pokud máte možnost volby(já už ne), tak bych s ním spolupracovala na ŽL. Navíc od příštího roku nemají daňový nerezidenti nárok na měsíční slevu na dani, ale musí si podat daňové přiznání a uplatnit je až v něm.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
29. 11. 2007 10:10
Dobrý den,
máme v plánu zaměstnat Slováka. Jsem česká firma. Místo výkonu práce bude na Slovensku (obchoďák).
Co je rozdílné od PP s občanem ČR, můžou být nějaké problémy s místem výkonu práce a cesťáky, způsobem výplaty, čerpání volna o státních svátcích .... máte s tím zkušenost?
Nebylo by jednodušší spolupracovat s ním na ŽL?
díky moc