Re: Odstupné
tento nárok byste mohl uplatnit na ÚP pokud byl na Vašeho bývalého zaměstnavatele uvalen konkurz - zda byl, se dozvíte na vývěsce ÚP nebo na internetových stránkách
jenže nárok na výplatu je omezený - jak časově, tak částkou, pokud by částka byla vyšší (letos můžete uplatnit 30317 Kč/měs. - to je v čistém), musel byste o ten rozdíl požádat přes soud - v rámci konk. řízení
jinak musíte požadovat výplatu na zaměstnavateli
Re: Odstupné
V tom případě ho upozorněte, že se obrátíte na inspekci práce, která převzala od Úřadu práce kontrolu dodržování pracovně právních předpisů a zabývá se též stížnostmi a poradenstvím pro zaměstnance. Při následné kontrole hrozí zaměstnavateli vysoké pokuty za nedodržování ustanovení ZP, obyčejně toto na zaměstnavatele zabere. V opačném případě se skutečně můžete na inspekci bezplatně obrátit, další možností je soudní vymáhání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
30. 11. 2007 13:01
Prosím o radu,byl jsem propuštěn z P.P. z důvodu nadbytečnosti.Podle zákoníkU práce,mám nárok na odstupné ve výši 3 měsíčních průměrných platů,které mi,ale nebyly vypláceny bývalým zaměstnavatelem. Můžu použít formulář z Úřadu práce(Žádost o uplatnění mzdových nároků) a tudíž požádat Ú.P. o proplácení odstupného?Děkuji.