Re: krácení smluvní mzdy
Dle mě je to v pořádku. Maximálně Vám to mohou zkrátit na 16 tisíc hrubého a to je pořád nad zaručenou mzdou.
Re: krácení smluvní mzdy
takže, když v pracovní smlouvě sjedná mzdu, kterou může krátit, já to vlastně podepíšu, tak s tím souhlasím ? někde jsem právě slyšela, že základní mzdu nesmí zaměstnavatel krátit, ale u mě vlastně vždycky bude i po krácení (špatně jsem se předtím vyjádřila) zaručená mzda, ne MM. Takže ne že se nesmí základní mzda krátit, lze, když to vlastně podepíšu a nepůjde zaměstnavatel pod zaručenou mzdu ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 12. 2007 7:58
dobrý den, pokud mám v pracovní smlouvě, že je mi stanoven základní smluvní plat 20.000 a při nedodržení termínů mi může být až do výše 80% krácená tj. snížená až o 20% to je v pořádku ?
Prý minimální mzda vzhledem ke kvalifikaci mi zůstane zachovaná, tak když to podepíšu, lze. je to pravda ?