Dovolená vybraná za další rok?

• (neregistrovaný)

6. 12. 2007 15:00

Dobrý den,

projíždím příspěvky, ale uspokojující odpověď jsem nenašla. Máme zaměstnance, který má již zcela vyčerpanou dovolenou, ale vvybral si ještě další dva dny, tzn., že má za rok 2007 přečerpanou dovolenou .... můžu mu to tak nechat s tím, že v roce 2008 si vybere už jen 18 dní, nebo si to musí nadpracovat a za ty dva dny bych mu dala "normální odpracovanou šichtu - náhradní volno ?"

děkuji velice za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 12. 2007 16:17

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: dovolená vybraná za další rok?
      Neexistující nárok nemůže čerpat. Co tím chcete říci, že si vybral dva dny ? Pokud potřeboval volno, měl Vás požádat o nepl. volno
      nebo dohodnout se na napracování.

• 6. 12. 2007 16:29

pe (neregistrovaný)

ke mě se dostanou podklady pro mzdy až k výpočtu, jestli si dovolenou vybere nebo ne, o tom nerozhoduji.... a jestli ještě nějakou mají, to si zaměstnavatel nehlídá ... takže dovolená do mínusu neexistuje?! nejlepší by bylo uvést, že pracoval a nechat si to "naddělat"...

• 6. 12. 2007 16:40

JiřinaH. (neregistrovaný)

Přiznám se, že něco takového jako dovolenou předem z příštího roku jsem také jednou benevolentně udělala, ale čisté to rozhodně není. Zvlášť dnes, kdy pořád hrozí nějakými "chytrými"kontrolami.Je lepší, nadělá-li si to. Pozor však na rozdíl mezi náhradou mzdy a mzdou, to mu srovnejte.

• 6. 12. 2007 17:02

pq (neregistrovaný)

děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).