Mzda versus DPP

• (neregistrovaný)

7. 12. 2007 8:12

Dobrý den.
    Potřebuji zjistit: zaměstnanec nastoupil na nemocenskou 3.9 do 3,12. V červnu jsme sním uzavřeli dohodu o PP stím,že odměnu dostane v prosinci. Teď dělám mzdy za listopad.tento zaměstnanec samozřejmě bude mít nulovou mzdu /nemocenskou ještě nevyplácíme/ ale můžu mu tam dát do pásky zdan. příjem z DPP?? Nebo jak to mám udělat?
    díky moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 12. 2007 8:35

xy (neregistrovaný)

Re: mzda versus DPP
      odměnu z DoPP (pokud odvedl to, co měl) zúčtujete v prosincové mzdě (na čem jste se dohodli)
      protože se z DoPP nesráží SP (ani ZP), tak NENÁLEŽÍ nemocenské dávky

• 7. 12. 2007 9:25

Lenka (neregistrovaný)

tomu rozumím,že se neodvádí SP a ZP.ale šéf mi řekl,ať to vyplatím v listopadových mzdách.kdyby měl za 11/07 mzdu tak tu odměnu z DoPP přičtu k daň. zákluadu čímž se daň vypočte hromadně. Ale jelikož si tento zaměstnance za listopad nevydělal nic, nebude mít žádný příjem. tak tuto odměnu napíšu do tabulky daň náhrady z toho se mi vypočte daň, odečte sleva na poplatníka a zbytek zaplatím. Je to správný?

• 7. 12. 2007 10:07

J (neregistrovaný)

Odměna z DPP není náhrada mzdy. V číselníku mezd zadáte druh mzdy odměna z dohod o prov. práce, zadáte odprac. hodiny a z dohody se srazí pouze daň ze mzdy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).