Re: vyzivovana osoba jeji vyznam
logiku v tom nehledejte:-) že si nemůžete uplatnit slevy a podobně na dítě, které s vámi nežije je pochopitelné. slevu má vždy jen jeden.
u půjček musíte uvést jako vyživovanou osobu, protože jste povinen přispívat na jeho výživu.
nelogické ale je, že se při žádání různých příspěvků z vašich příjmů "neodečítá" výživné:-(
že se nezahrnuje to vyživované dítě do vaší domácnosti je taky celkem pochopitelné - nemůže být počítáno dvakrát - jednou tam, kde žije a podruhé u vás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jediná chyba v přehledu může znamenat zbytečné tisíce navíc
Změna hlášení má háček. Všechny formuláře pojišťovnám se podávají dál postaru
Květnové svátky posunou výplaty důchodů
Připravovaná novela stavebního zákona: Znovu a lépe?
Perličky z diskuze účetních k JMHZ
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
7. 12. 2007 22:42
dobry den ,mam dotaz :Jestli-ze si pujdu zazadat o uver ci jiny bankovni produkt mam uvest v dotazniku syna jako vyzivovanou osobu ,kdyz zije s ex/partnerem a ja platim alimenty?Tim se mi samozrajme snizuje bonita.
Kdyz pujdu zazadat o socialni prispevek ve stejnem pripade tak mi nic nedaji nebot v tomto smeru platim jen alimenty a to se mi nezapocita v takovem rozsahu jako o posuzovani bonity.Nevim ale pripada mi to jako rozpor ,ktery nechapu.Je mozne aby mi to nekdo vysvetlil?