Re: úřad práce - těhotenství
Z úřadu práce Vás jen tak nevyhodí, to byste nesměla chodit na dohodnuté schůzky nebo se ucházet o místo. A uvidíte, tam, co jste byla na výběrovém řízení, třeba vás vezmou i tak. Nebo vám potvrdí, že vás nepřijímají. Ale pokud projevujete zájem sehnat si práci, tak vás nevyhodí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
10. 12. 2007 13:04
Dobrý den,
prosila bych o radu. Mám 4 leté dítě. Od června jsem po rodičáku na úřadu práce. Bohužel manžel je pořád pracovně pryč nemůžu na plný pracovní úvazek. Doposud jsem si nenašla práci. Před nedávnem mě paní z úřadu poslala na doporučenku na výběrové řízení. Řeknou nám do 13.12. Jenže hned po výběrovém řízení jsem byla u lékaře a ten mi potvrdil těhotenství. Schůzku na úřad mám až v týdnu před svátkama.
Mohl by mi někdo poradit, co mám teď dělat. Do práce nenastoupím, protože těhotnou nechtějí,aby za pár měsíců odešla na mateřskou. Mohu být na úřadu práce ( nevím, zda mě z úřadu nevypíše) nebo mám nějakou jinou možnost?
Kdyby mě vypsala z úřad nechci si platit sama zdravotní pojištění na to momentálně nemám.
Děkuji za rady.