Re: úřad práce - těhotenství
Z úřadu práce Vás jen tak nevyhodí, to byste nesměla chodit na dohodnuté schůzky nebo se ucházet o místo. A uvidíte, tam, co jste byla na výběrovém řízení, třeba vás vezmou i tak. Nebo vám potvrdí, že vás nepřijímají. Ale pokud projevujete zájem sehnat si práci, tak vás nevyhodí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změna hlášení má háček. Všechny formuláře pojišťovnám se podávají dál postaru
Květnové svátky posunou výplaty důchodů
Připravovaná novela stavebního zákona: Znovu a lépe?
Perličky z diskuze účetních k JMHZ
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
10. 12. 2007 13:04
Dobrý den,
prosila bych o radu. Mám 4 leté dítě. Od června jsem po rodičáku na úřadu práce. Bohužel manžel je pořád pracovně pryč nemůžu na plný pracovní úvazek. Doposud jsem si nenašla práci. Před nedávnem mě paní z úřadu poslala na doporučenku na výběrové řízení. Řeknou nám do 13.12. Jenže hned po výběrovém řízení jsem byla u lékaře a ten mi potvrdil těhotenství. Schůzku na úřad mám až v týdnu před svátkama.
Mohl by mi někdo poradit, co mám teď dělat. Do práce nenastoupím, protože těhotnou nechtějí,aby za pár měsíců odešla na mateřskou. Mohu být na úřadu práce ( nevím, zda mě z úřadu nevypíše) nebo mám nějakou jinou možnost?
Kdyby mě vypsala z úřad nechci si platit sama zdravotní pojištění na to momentálně nemám.
Děkuji za rady.