Náhrada za dovolenou

• (neregistrovaný)

12. 12. 2007 13:25

Můžete mi, prosím, poradit, jak vypočítám průměr na dovolenou v případě, kdy zaměstnanec nastoupil v půlce září, pracoval do 26.listopadu a potom si vybíral 4 dny dovolené. Poté ukončil PP. Ve smlouvě měl 50 kč/hod, ale v průběhu září i října měl přesčasové příplatky a hodinové prémie. Program mi stále ukazuje průměr na dovolenou 50/hod. Já si myslím, že musím vydělit HM za září a říjen (vč.příplatků a prémií) počtem odprac.hodin. Mám pravdu já nebo ten program? (tuším, že pokud já, někde je něco špatně a musím opravit něco v tom programu) Děkuji za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 12. 2007 17:45

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Náhrada za dovolenou
      Průměr pro čtvrtletí (tedy pro říjen až prosinec) se počítá vždy z výdělků v předešlém čtvrtletí (tedy z výdělků za červenec až září). Pokud zaměstnanec v tom předešlém čtvrtletí neodpracuje ani 21 dnů (což je Váš případ, protože on nastoupil až v půlce září), pak se použije průměr pravděpodobný. Pravděpodobný průměr je průměr, který Vy určíte jako nejvíce podobný pravdě, tj. jakého by asi dosáhl, kdyby pracoval v červenci až září.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).