Příčina okamžitého zrušení práce

• (neregistrovaný)

12. 12. 2007 15:03

Přejí hezkého dne, prosím o vysvětleni situace – mám už dva písemných upozornění na porušení pracovní kázně z důvodu absence v práce během posledních šestí měsíce (důvodem je byla fyzická neschopnost se dorazit do práce, ale bylo není možné shánět lékařský posudek). Tento měsíc jsem znovu měla absence v práce, a to v pondělí a z důvodu toho, že nestihla vlák z Polska do Prahy, přičemž oznámila o tom brzo ráno svou vedoucí a domluvili s ni o neplacené volno ústní dohodou, a ted' ona trvá na okamžitém ukončení práce z důvodu toho, že já stala nadbytečným zaměstnancem. A chci se zeptat zda má třetí absence se muže byt příčinou okamžitého zrušení pracovního poměru? Předem děkují.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 12. 2007 11:19

baccari (neregistrovaný)

Re: Příčina okamžitého zrušení práce
      Na výpověď stačí jedno písemné upozornění na možnost výpovědi z doby posledních 6 měsíců v souvislosti s porušením poviností. Takže pokud je v okamžité výpovědi uvedeno přesně za co je podána (skutkově vymezen důvod - absence) a byla vám výpověď doručena, vy jste ji převzala, tak je platná. Pokud je ve výpovědi, že jste nadbytečným zaměstnancem, je výpověď špatná, ale napsat novou s odůvodněním absence nebude pro zaměstnavatele problém.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).