Výpověď při smlouvě na dobu určitou

• (neregistrovaný)

12. 12. 2007 19:10

Při změně vlastníka firmy jsme dostali smlouvu na dobu určitou, kdy jsem v této době měla plánovanou operaci na což jsem nového vlastníka upozornila, ale přesto jsem dostala výpověď v nemocenské ve zkušební době. Když jsem zaměstnavatele upozornila, že zkušební doba nebyla sjednané, tak se mi omlubil, ale následně na mne "ušil" boudu v pokynu, že si mám vybrat dovolenou, ale následně všichni popřeli, že jsem měla mít dovolenou a dostala jsem 2 dny "áčka", tedy neomluvenou absenci a bylo mi doporučeno ať sama podám výpověď. Je možné se proti takovému jednání zaměstnavatele účinně bránit a to v reálném čase, protože lze očekávat, aby se mne zaměstnavatel zbavil tak na mne opět ušije nějakou "boudu"? Děkuji Jiřina

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 12. 2007 19:21

anonymous (neregistrovaný)

Re: Výpověď při smlouvě na dobu určitou
      jiřino, já Vám napíši velice krátkou odpověď - pokud na Vás ušil takovou boudu, jak píšete, tak v takové firmě nemá smysl dále setrvávat. Nevím zda máte nějakou možnost prokázat, že to byla bouda, asi ne, tak přistupte na dohodu nebo sama podejte výpověď. Ale raději si promyslete každý krok a všechno si nechávejte písemně potvrdit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).