Nerov.prac.doba-svátek do přesčasů

• (neregistrovaný)

13. 12. 2007 7:41

Dobrý den, prosím Vás, máme nerovnoměrnou pracovní dobu, od pondělí do pátku pracují 7,5 hodiny a každou třetí sobotu a neděli, ale i ve svátek si dodělávají fond pracovní doby. Prosím Vás počítají se, když vyjde svátek na všední den a pracovník jde do práce, protože mu vyjde služba, tyto hodiny do fondu pracovní doby a nebo se to odpočítává od fondu pracovní doby. Mnohokrát děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 12. 2007 8:21

anonymous (neregistrovaný)

Re: nerov.prac.doba-svátek do přesčasů
      Věta, že si ve svátek "dodělávají pracovní fond" zní úplně strašně, protože každý svátek je podle ZP dnem pracovního klidu a na tyto dny může zaměstnavatel práci nařídit jenom výjimečně. Mimo jiné nepřetržitý provoz atd., viz ZP.
      Takže pokud jde do práce v tento den z důvodu Vámi uváděné služby, tak se mu to samozřejmě musí započítat do odpracované doby a buď si za to vezme NV nebo má 100% příplatek.

• 13. 12. 2007 8:32

ddd (neregistrovaný)

Byla jsem na školení zákoníku práce, tam jsem se ptala a paní lektorka mi řekla, že se to nezapočítává. Chtěla jsem ještě vědět další názory.

• 13. 12. 2007 10:48

anonymous (neregistrovaný)

Nerozumím tomu pojmu nezapočítává. Pokud odpracuji nějaké hodiny prací, tak za to musím dostat mzdu nebo plat. Trošku je problém při měsíční mzdě a svátku, protože zde je mzda pořád stejná, ale i tak musím dostat za práci ve svátek příplatek.

• 13. 12. 2007 12:06

jjjj (neregistrovaný)

On dostane zaplaceno za těch např. 8 hodin x kolík má na hodinu + 100% příplatek. ale když počítáme do fondu pracovní doby, tak ten 1 den odečteme. Např. měsíc má 19 pracovní dní + 1 den svátek. To je 152 hodin musí odpracovat.Ale když jde ve všední den ve svátek do práce, tak se mu těch 8 hodin nezapočítává do těch 152 hodin.A také mu to nejde do přesčasů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).