Re: sdružení ?
Záleží na perspektivě. Pokud si nejsou jisti, jak dlouho budou podnikat (jak jim to půjde), je lepší založit sdružení. To je levné, administrativně nenáročné, jednoduché (horší je to při rozpuštění sdružení). Když jim to půjde, můžou kdykoliv založit s.r.o. Myslím si, že možnost B je nešťastná - budou se hádat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
Stačilo pár úprav posudků pro invaliditu v počítači a lidé získali dávky
Kolové nápoje: Od lékárnických tajností k miliardovému marketingu
Pracujícím důchodcům se zas bude zvyšovat penze, sleva na pojistném jim navíc zůstane
Jediná chyba v přehledu může znamenat zbytečné tisíce navíc
Změna hlášení má háček. Všechny formuláře pojišťovnám se podávají dál postaru
14. 12. 2007 9:20
Dobrý den, 3 automechanici, kteří byli dříve zaměstnanci se rozhodli, že po ukončení činnosti jejich zaměstnavatele budou dál pokračovat společně v podnikání. Jeden z nich od původního zaměstnavatele odkoupil prostory a zařízení, ale co dál? Mystím, že mají v podstatě tyto možnosti
A-založení s.r.o.
B-jeden z nich zaměstná ty dva zbývající
C-sdružení
D-každý na vlastní živnostenský list
E-???? napadá Vás ještě něco?
Můj názor je, že nejlepší by bylo B, oni preferují C nebo D. Teď jsem si hoďku hezky početla o problematice sdružení a myslím, že účtovat každý na svůj živnostenský list by bylo velmi problematické z hlediska rozdělení příjmů a výdajů. Co si o tom myslíte?? Mám představu, jak jsou jednotlivé možnosti náročné na administrativu apod, ale zajímalo by mě, jak jsou jednotlivé možnosti výhodné z hlediska DANÍ...popř. uvítám i jiné postřehy.