Re: Auto na leasing a odprodej starého a
Prosím o vysvětlivky co to je IČ a N1. Děkuji
Re: Auto na leasing a odprodej starého a
IČ je identifikační číslo co dostanete na živnostenském úřadě s vydáním živnostenského listu.
N1 je zkratka označení v technickém průkazu - jako, že se jedná o nákladní vozidlo. Jen mi prosím ještě poraďte jestli tedy může uplatňovat veškeré odpočty z částek včetně DPH. Děkuji moc Markéta
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stačilo pár úprav posudků pro invaliditu v počítači a lidé získali dávky
Kolové nápoje: Od lékárnických tajností k miliardovému marketingu
Pracujícím důchodcům se zas bude zvyšovat penze, sleva na pojistném jim navíc zůstane
Jediná chyba v přehledu může znamenat zbytečné tisíce navíc
Změna hlášení má háček. Všechny formuláře pojišťovnám se podávají dál postaru
Květnové svátky posunou výplaty důchodů
14. 12. 2007 14:52
Dobrý den, podnikatel iniciativně v listopadu tohoto roku koupil auto na leasing s tím, že si sníží daňový základ, ale podle mě si spíš uškodil. Prosím o radu jak postupovat.
Složená akontace činí 463085,70 vč. DPH, DPH 73.938,10 (může uplatnit odpočet celé částky DPH ve IV/2007??) základ 389.147,60 vydělí 48 (doba leasingu)=8.107,- Kč vynásobí 2 měsíci roku 2007 to je 16.214,- toto může upsat tento rok z daňového základu + dvě leasingové splátky. Je to tak???? Ale zároveň stejné společnosti odprodal své staré auto za 175.000,- Kč a to je podle mě příjem roku 2007. Tato částka pak byla součástí složené akontace. Prosím o pomoc. Děkuji moc,moc,moc Markéta