Re: Prémie, odměny
Připojím se k diskuzi -paní Jiřko,mám pouze základní měsíční mzdu,žádné premie, ale v platovém výměru je psáno, že v případě porušení pracovních povinností má zaměstnastnavatel rpávo snížit mi základní mzdu až o 30%-na základě čeho má právo. Myslel jsem,že základ je stálá mzda. Poradíte?
Re: Prémie, odměny
Pokud máte výši mzdy sjednanou v pracovní smlouvě, pak by ji mohl změnit jen s Vaším souhlasem. Pokud ji sjednanou nemáte a je jen vystaven mzdový výměr, tak ten může zaměstnavatel změnit jednostranně (zvýšit, snížit). Musí ho ovšem změnit dopředu - před zahájením praci a musí být zachován minimální tarif, vztahující se k druhu vykonávané práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
16. 12. 2007 21:30
Je povinnost mít nějak ve směrnici formulováno, jakým způsobem vyplácíme prémie a odměny? Poradíte mi prosím? Nebo stačí obecně napsat, že tyto částky rozděluje vedení firmy a příslušní vedoucí.