Prémie, odměny

• (neregistrovaný)

16. 12. 2007 21:30

Je povinnost mít nějak ve směrnici formulováno, jakým způsobem vyplácíme prémie a odměny? Poradíte mi prosím? Nebo stačí obecně napsat, že tyto částky rozděluje vedení firmy a příslušní vedoucí.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 12. 2007 23:39

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Prémie, odměny
      Nemusíte upřesňovat, jakým způsobem vedení rozhoduje o odměnách. Stačí napsat, že pracovnikovi může být poskytnuta odměna, o které rozhoduje vedení, vedoucí...

• 17. 12. 2007 8:22

Pavel (neregistrovaný)

Připojím se k diskuzi -paní Jiřko,mám pouze základní měsíční mzdu,žádné premie, ale v platovém výměru je psáno, že v případě porušení pracovních povinností má zaměstnastnavatel rpávo snížit mi základní mzdu až o 30%-na základě čeho má právo. Myslel jsem,že základ je stálá mzda. Poradíte?

• 17. 12. 2007 22:51

Jiřka (neregistrovaný)

Pokud máte výši mzdy sjednanou v pracovní smlouvě, pak by ji mohl změnit jen s Vaším souhlasem. Pokud ji sjednanou nemáte a je jen vystaven mzdový výměr, tak ten může zaměstnavatel změnit jednostranně (zvýšit, snížit). Musí ho ovšem změnit dopředu - před zahájením praci a musí být zachován minimální tarif, vztahující se k druhu vykonávané práce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).