Re: spolupracující osoba
Podnikatel a spolupracující si mohou dělit příjmy a výdaje až do výše 50ti%,ale spoluracující max. 45000 za i započatý kal.měsíc-tzn.540 000 za rok.Žádné nákl. se neuplatňují.SP a ZP se platí vždy,ale spolupracující si je v roce 2008 již nebude moct odečíst od základu daně.
Re: spolupracující osoba
No, já jsem asi trochu tupší, ale k čemu je teď spolupracující osoba, když procento daně z příjmů je teď stejné, ať je rozdíl mezi příjmy a výdaji jakkoli vysoký? Pořád nevím, jestli by nám to k něčemu bylo nebo ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
21. 12. 2007 13:31
Zvažujeme, jestli se vyplatí registrovat se od roku 2008 jako spolupracující osoba.
Teď, když bude jednotná sazba daně, nebude mít rozdělení příjmů a výdajů význam, nebo ano? Kromě toho bych musela platit ZP a SP, které si stejně nedám do nákladů. Já jsem na RD, v červenci budu nastupovat na MD, byla bych od placení ZP a SP osvobozená i jako spolupracující osoba?
Jaké náklady bychom mohli uplatňovat? Je možné platit silničku na druhé auto a uplatňovat km i na něj? - Dělám manželovi obchod.
Manžel vede DE, nemusela bych ji vést také, že? Náklady by šly do účetnictví jemu. Mám pravdu?
Doteď jsme uplatňovali společné zdanění, to nám zrušili, tak přemýšlíme o spolupracující osobě. Budu ráda, když mi někdo napíše svůj názor.
Díky.