Re: spolupracující osoba
Podnikatel a spolupracující si mohou dělit příjmy a výdaje až do výše 50ti%,ale spoluracující max. 45000 za i započatý kal.měsíc-tzn.540 000 za rok.Žádné nákl. se neuplatňují.SP a ZP se platí vždy,ale spolupracující si je v roce 2008 již nebude moct odečíst od základu daně.
Re: spolupracující osoba
No, já jsem asi trochu tupší, ale k čemu je teď spolupracující osoba, když procento daně z příjmů je teď stejné, ať je rozdíl mezi příjmy a výdaji jakkoli vysoký? Pořád nevím, jestli by nám to k něčemu bylo nebo ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
Stačilo pár úprav posudků pro invaliditu v počítači a lidé získali dávky
Kolové nápoje: Od lékárnických tajností k miliardovému marketingu
Pracujícím důchodcům se zas bude zvyšovat penze, sleva na pojistném jim navíc zůstane
Jediná chyba v přehledu může znamenat zbytečné tisíce navíc
21. 12. 2007 13:31
Zvažujeme, jestli se vyplatí registrovat se od roku 2008 jako spolupracující osoba.
Teď, když bude jednotná sazba daně, nebude mít rozdělení příjmů a výdajů význam, nebo ano? Kromě toho bych musela platit ZP a SP, které si stejně nedám do nákladů. Já jsem na RD, v červenci budu nastupovat na MD, byla bych od placení ZP a SP osvobozená i jako spolupracující osoba?
Jaké náklady bychom mohli uplatňovat? Je možné platit silničku na druhé auto a uplatňovat km i na něj? - Dělám manželovi obchod.
Manžel vede DE, nemusela bych ji vést také, že? Náklady by šly do účetnictví jemu. Mám pravdu?
Doteď jsme uplatňovali společné zdanění, to nám zrušili, tak přemýšlíme o spolupracující osobě. Budu ráda, když mi někdo napíše svůj názor.
Díky.