Re: roční zúčtování
Vy mu uděláte roční zúčtování, ale nebudete v něm přihlížet k té brigádě. Ta je daněna srážkovou daní, která je konečná. Navíc on v té době měl podepsané prohlášení jinde. Je důležité, abyste měla pokrytý celý rok buď potvrzením o zdanitelných příjmech nebo o evidenci na ÚP.
Ale asi jsem udělala chybu, já jsem mu dala za měsíc 6., jinde pracoval do 4.6. u nás do 5.6. slevu na poplatníka a slevu na PID, to jsem neměla, že jo. Můžu mu to nedat teď v prosinci, nebo to vyrovnám až v ročním zúčtování.Sleva na PID byla krácena na 240,.Mnohokrát děkuji
Ale asi jsem udělala chybu, já jsem mu dala za měsíc 6., jinde pracoval do 4.6. u nás do 5.6. slevu na poplatníka a slevu na PID, to jsem neměla, že jo. Můžu mu to nedat teď v prosinci, nebo to vyrovnám až v ročním zúčtování.Sleva na PID byla krácena na 240,.Mnohokrát děkuji
Vyrovnáte to v ročním zúčtování, ale nesmíte na to zapomenout. Když je zjištěn při ročním zúčtování nějaký nedoplatek, tak se nestrhává, ale v případě, že k němu došlo vaší chybou (nebo jeho), potom se musí strhnout. Ale třeba zjistíte, že to není tak strašné, on v tom minulém zaměstnání nejspíš stejně neměl slevu na dani 600 Kč, vždyť tam pracoval v červnu 2 dny.
Asi by bylo správné mu ji nedat teď v prosinci, ale vzhledem k tomu, že u minulého zaměstnavatele odpracoval v červnu jen 2 pracovní dny, tak tam asi vyčerpal té slevy jen kousíček. Uvažte podle výše jeho platu, jestli to bude zanedbatelná částka, tak bych to nechala na roční zúčtování.
správně podle zákona byste měla přepočítat červnovou mzdu u Vás vyplacenou - bez slev a dorovnat daně - nečekat až na roční zúčtování, neboť se může přihodit, že bude mít nedoplatek daně, který se nevybírá, ale v tomto případě je to špatně (dali by Vám k úhradě)
může se totiž stát, že jak čerpal v červnu 2x slevy (u minulého zaměstnavatele mohl obdržet nevyčerpanou dovolenou, odstupné apod.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 1. 2008 13:45
prosím Vás dělám RZ, když zaměstnanec pracoval např. do 4.6. jinde, od 5.6. pracuje u nás.Ale v období od 11.5. do 4.6. byl u nás na brigádě a měl výplatu se srážkovou daní. Nebo půjde na finančák si to podat sám.Děkuji