Re: prodložení DPČ
asi mi to pomalu myslí, ale proč by se měla dělat DPČ nová, když DPČ lze uzavřít na dohu určitou i neurčitou? Vy jste s ní měli na dobu určitou?
Což ovšem neznamená, že můžete DPČ uzavřít pouze na 52 týdnů, může být uzavřena na dobu neurčitou, je zbytečné dělat jakési dodatky nebo novou, pokud nejde o DPČ na dobu určitou. Nevím, z čeho dovozujete, že DPČ se musí po 52 týdnech prodlužovat nebo dělat znovu.
To jsem četl, podle mne je to úplný nesmysl, aktivní blbec na úřadě je horší než třídní nepřítel, ale mne překvapují odpovědi, které radí , to co radí, jako kdyby ta úřednice měla pravdu. Já osobně bych žádný dodatek ani novou DPČ nedělal a jel bych klidně dál, ať si soc. úřednice přečte ZP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
Stačilo pár úprav posudků pro invaliditu v počítači a lidé získali dávky
Kolové nápoje: Od lékárnických tajností k miliardovému marketingu
Pracujícím důchodcům se zas bude zvyšovat penze, sleva na pojistném jim navíc zůstane
Jediná chyba v přehledu může znamenat zbytečné tisíce navíc
Změna hlášení má háček. Všechny formuláře pojišťovnám se podávají dál postaru
3. 1. 2008 14:06
Při kontrole na OSSZ mi bylo sděleno,že chci-li dále zaměstnávat uklízečku na DPČ ( DPČ již trvá 52 týdnů ), musím udělat dodatek k dohodě. Stačí dodatek na to, abych prodloužila DPČ o dalších 52 týdnů? Jistější by bylo převést pracovnici na pracovní poměr na kratší pracovní dobu (jedná se o 4hodiny týdně), ale to bych byla nucena dát jí dovolenou, že?