Mzda za čas strávený na cestě

• (neregistrovaný)

3. 1. 2008 19:03

Potřeboval bych si ujasnit jak je to se mzdou na cestě. Našel jsem několik diskuzí, ale ze žádné mi to není zcela jasné.
    Konkrétní příklad: Jako THP pracovník musím jezdit po celé ČR a SR. Pro výkon mé práce je nutné, abych se během dne přemístoval po úřadech, různých staveništích a rovněž navštěvoval vlastníky nemovitostí. K tomuto musím řídit služební vozidlo.
    Rovněž musím jezdit na kontrolní dny,které třeba začínají ve 14 hodin a končí v 15 hodin. Další dvě hodiny po ukončení kontrolního dne řídím služební vozidlo. Běžná pracovní doba je 7-15,00 hod.
    Podepsal jsem, že souhlasím s vysíláním na služební cesty, ale nepodepsal jsem, že to budu dělat zadarmo.
    Zaměstnavatel mi tvrdí, že před 7 a po 15 hodině to není výkon práce.
    Je-li opravdu takovýto výklad zákona, tak by mohl zaměstnavatel teoreticky chtít, abych každý den ráno vyjel ve 4,00 a byl na místě kde mám vyřizovat v 7,00 a zpět vyjel až v 15,00 a domů dorazil třeba v 19,00. Firmě bych věnoval 15 hodin života denně (prací a řízením vozu), zaplaceno dostal 7,5 hodin a až by mě udřel, tak mě vyhodí. Opravdu je ten zákon tak hloupý?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).