Nástup do práce po RP

• (neregistrovaný)

7. 1. 2008 12:01

Prosím o radu, zdali musíme přijmout zpět do zaměstnání
    pracovnici, která byla na MD a RP se dvěma dětmi. První se narodilo
    v březnu 2003 a druhé v únoru 2005. Neplacené volno tedy žádné nečerpala, druhému dítěti teď budou 3 roky, paní by chtěla ihned nastoupit.Majitelé firmy jsou přesvědčeni že ji zpět brát nemusíme,
    když je doma už pět let, i když se dvěma dětmi.
    Já si to nemyslím, uvede to někdo na pravou míru? PP ji samozřejmě rozvázán nebyl.
    Díky za vysvětlení.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 1. 2008 12:14

xy (neregistrovaný)

Re: Nástup do práce po RP
      paní má jistě řádně zažádáno o rodičovskou dovolenou - nejdéle do 3 let nejmladšího dítěte, takže 1.pracovní den po 3.narozeninách dítěte nastoupí do zaměstnání - pokud ji dál nechcete,nepotřebujete, tak jí dáte výpověď - 2měs.výpovědní lhůta (nebo se dohodnete na ukonč. PP) - ale počítejte s tím, že budete vyplácet odstupné
      to, že je 5 let doma s 2 dětmi Vás nijak neomlouvá - musíte postupovat dle Zák.práce
      něco jiného by bylo, kdyby ten 1.den po 3. narozeninách nenastoupila - to by záležela, proč nenastoupila (pozor na neschopenku, OČR apod.)

• 7. 1. 2008 12:25

JiřinaH. (neregistrovaný)

Jen doplním správnou odpověď od xy- zpátky ji brát nemusíte dřív, než druhému dítěti budou 3 roky, pokud o to nepožádala před nástupem na rodič.dovol.Pak ji nemůžete do dovršení 3 let věku druhého dítěte dát výpověď.

• 7. 1. 2008 12:44

Jitka V. (neregistrovaný)

Díky za rady, takhle jsem si to myslela, ale šéfové přišli s tím že to špatně, tak mě docela zvyklali.

• 7. 1. 2008 14:32

Lenka (neregistrovaný)

Oni tomu většinou šéfové nerozumí :):)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).