Re: Pracovní úraz - krácení odškodnění
o krácení PÚ nerozhoduje MÚ - pokud jste od bezpečnostního technika (nebo kdo posuzuje PÚ) dostala vyjádření, že máte krátit, tak budete krátit - nejen odškodnění PÚ, ale vše stejným procentem (tzn. i bolestné a případnou další nemoc, která by s tímto PÚ souvisela)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
Stačilo pár úprav posudků pro invaliditu v počítači a lidé získali dávky
9. 1. 2008 7:13
Dobrý den,
mám dotaz ohledně krácení odškodnění u pracovního úrazu. Bezpečák sepsal hlášení, kde jako příčinu PÚ označil nepředvídatelné riziko práce nebo selhání lidského činitele. U popisu PÚ napsal - nevhodný a chybný způsob uvázání předmětu, který spadnul na pravou ruku zraněného. Stanovil krácení 20%. V abecedě mzdové účetní jsem se dočetla, že u příčiny nepředvídatelné riziko a selhání lidského činitele nese zaměstnavatel plnou zodpovědnost a nedochází ke krácení. Nemáte někdo s tímto zkušenost? Můžeme krátit nebo ne? A čistě teoreticky, když zaměstnanec s něčím neopatrně manipuluje, může se firma zcela zprostit odpovědnosti za PÚ?
Moc děkuji za Vaše názory, tato oblast je pro mne cizí :-)))
Lenka