Re: Roční zúčtování-dohody
Vám asi nejde o roční zúčtování (co se dělá zaměstnancům), ale o přehled sražených a odelsaných daní, co se posílá na FÚ, že? Tuto daň zahrnete k ostatním zálohovým daním, protože šlo o zálohovou daň (předpokládám, že neměl podepsané prohlášení, takže daň je nejméně 20% a mimochodem - tento zaměstnanec je povinen podat přiznání). Tato zálohová daň má být odvedena stejně jako všechny ostatní zálohové daně - do 20. dne v měsíci (tzn. např. z mezd zúčtovaných v listopadu - odvod do 20.12.).
Re: Roční zúčtování-dohody
Jde mi o roční zúčtování a nevěděla jsem na který formulář tuto zál.daň za rok 2007 vyplnit,když jde o dohodu o PP.Ano,srážela jsem mu 20%,prohlášení nepodepsal,je to Slovák tak jak to bude s podáním přizání.Slyšela jsem,že nic on podávat nemusí.D.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
Stačilo pár úprav posudků pro invaliditu v počítači a lidé získali dávky
Kolové nápoje: Od lékárnických tajností k miliardovému marketingu
16. 1. 2008 21:11
Dobrý večer,potřebuji poradit ve věci ročního zúčtování.Máme ve firmě jednu dohodu o provedení práce do 5000,-Kč,tam mi to je jasné,ale potom je ještě stejná dohoda,ale z ní se odvádí zálohová daň,protože je nad 5ééé,-/měsíc.Do kterého formuláře udělám pro tuto zál.daň z dohody roční vyúčtování a ke kerému datu?Děkuji.Dana