Práce v noci

• (neregistrovaný)

17. 1. 2008 14:01

Je pravda že příplatek za práci v noci náleží i za zlomky hodin? Např. kuchařka chodí na 5:45 do práce. Musím i jí tedy dávat za těch 15´denně příplatek? Včera jsem byla na školení,ale dnes sem si všimla že jsem si nezapsala § podle kterého se to určuje...a v zákoníku jsem nenašla nic o zlomkách hodin. Můžete mi někdo poradit. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 1. 2008 14:04

xy (neregistrovaný)

Re: práce v noci
      snad máte určenou pracovní dobu od - do
      pokud máte určenou dobu od 5,45 hod., potom musíte za 0,25 hod. platit noční příplatek
      tak změňte začátek pracovní doby od 6 hod. a máte po problému

• 17. 1. 2008 14:08

lidi (neregistrovaný)

to nemáme. Jen ta kuchařka chodí kvůli autobusu do práce o 15 minut dřív a končí o 15 minut dřív. Vím dá se upravit aby psala od 6 hodin, ale zajímá mě to i pro jiné případy a to práce přesčas u kombajnistů v létě kdy chodí na 5 do práce. Našla jsem jen že musí v noci odpracovat alespoň 3 hodiny. Tak nevím jestli i za tu hodinu je nárok když 3 hodiny nikdy neodpracují...

• 17. 1. 2008 14:16

xy (neregistrovaný)

§ 94 + § 116
      pokud pracují pravidelně v noci (alespoň 3 hodiny, potom musí přinést od Vašeho závodního lékaře potvrzení, že mohou v noci pracovat)
      pokud nařídíte (povolíte) práci od 5,45 hod., potom budete platit 0,25 hod. nočního příplatku

• 17. 1. 2008 14:18

lidi (neregistrovaný)

děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).