Re: práce v noci
to nemáme. Jen ta kuchařka chodí kvůli autobusu do práce o 15 minut dřív a končí o 15 minut dřív. Vím dá se upravit aby psala od 6 hodin, ale zajímá mě to i pro jiné případy a to práce přesčas u kombajnistů v létě kdy chodí na 5 do práce. Našla jsem jen že musí v noci odpracovat alespoň 3 hodiny. Tak nevím jestli i za tu hodinu je nárok když 3 hodiny nikdy neodpracují...
Re: práce v noci
§ 94 + § 116
pokud pracují pravidelně v noci (alespoň 3 hodiny, potom musí přinést od Vašeho závodního lékaře potvrzení, že mohou v noci pracovat)
pokud nařídíte (povolíte) práci od 5,45 hod., potom budete platit 0,25 hod. nočního příplatku
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 1. 2008 14:01
Je pravda že příplatek za práci v noci náleží i za zlomky hodin? Např. kuchařka chodí na 5:45 do práce. Musím i jí tedy dávat za těch 15´denně příplatek? Včera jsem byla na školení,ale dnes sem si všimla že jsem si nezapsala § podle kterého se to určuje...a v zákoníku jsem nenašla nic o zlomkách hodin. Můžete mi někdo poradit. Děkuji