Re: DPČ a okamžitá výpověď
Viz Zákoník práce § 76 odst. 6. Pokud není sjednán způsob zrušení, pak lze vypovědět s 15ti denní výpovědní lhůtou. Okamžité zrušení může být sjednáno jen pro případy, kdy lze zrušit prac. poměr okamžitě u pracovních poměrů. Já to chápu tak, že pokud jste v dohodě nesjednali, že hrubé porušení prac. povinností je důvod k okamžitému zrušení, tak zrušit okamžitě nemůžete. Můžete ale dohodu vypovědět a 15ti denní lhůta začíná běžet hned od následujícího dne. U DOPČ pochopitelně nenáleží odstupné nikdy.
Ona se dohodnout nechce a neustale napada ostatni,tak ted nevim co s ni.
Já ten § chápu, jak jsem napsala. Každopádně jí dejte hned výpověď - písemně a nechejte si od ní převzetí podepsat. Pokud nebude chtít převzít, mějte s sebou svědky a učiňte o tom zápis - pak poběží 15ti denní výpovědní lhůta. A pokud ten § vysvětlí někdo jiný tak, že také i u dohody lze zrušit okamžitě, tak to můžete udělat.
Okamžité ukončení by opravdu muselo být ve smlouvě sjednáno.Vy pravděpodobně nemáte ve smlouvě o tomto nic ujednáno, tak že musíte postupovat tak, jak píše Jiřka.Konec nejdříve za 15 dní. Co se týká výpisu z rejstříku trestů, nevím jestli by jste s tímto důvodem uspěla.Uklizečka ho snad nemusí mít, tedy pokud nejste třeba bezp. služba a pod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 1. 2008 21:31
Dobrý večer,potřebuji nutné poradit.Minulý rok v květnu jsem zaměstnala na DPP pracovnici na úklid od 2.1.08 jsem ji převedla na DPČ,ale vzhledem k tomu,že se nevhodně chová jak k me osobě(vulgární výrazy)svým chováním poškozuje pověst mě firmě, tak deptá a uráží ostatní zaměstnance z tohoto důvodu bych ji chtěla dát okamžitou výpověď-mohu?Děkuji všem za radu.Zdena