Re: Zamezení dvojího zdanění-lodní dopra
Velice opatrně : já bych smlouvu s Nizozemím vyložil opačně, odměna se zdaňuje tam, kde má osoba bydliště. Podle této smlouvy z roku 1974 se zdaňují podle domovského přístavu pouze osoby, které nemají bydliště ani v jednom státě. Oproti tomu ve smlouvě s Německem je přímo ustanovení, že se zdaňuje podle domovského přístavu.
Snad se někdo přidá
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 1. 2008 8:33
Dobrý den, nemáte prosím někdo zkušenosti s příjmy, které plynou ze zahraničí(Holandsko) a i z ČR? Manžel pracuje na lodi, mezinárodní doprava a má přijmy i z ČR. Je mi jasné, že je rezidentem ČR, má zde středisko svých zájmů (má tady rodinu). Ve smlouvě o zamezení dvojího zdanění jsem našla, že se použije metoda vynětí s výhradou progrese, dále uvádějí: Odměny, které osoba mající bydliště v jednom z obou států pobírá z důvodu zaměstnání vykonávanéo na palubě lodi, podléhají bez ohledu na předchozí ustanovení tohoto článku zdanění pouze v tomto státě.
Chápu to tak, že by příjmy danil pouze v Holandsku. Co myslíte? Prosím poraďte.