Re: Zamezení dvojího zdanění-lodní dopra
Velice opatrně : já bych smlouvu s Nizozemím vyložil opačně, odměna se zdaňuje tam, kde má osoba bydliště. Podle této smlouvy z roku 1974 se zdaňují podle domovského přístavu pouze osoby, které nemají bydliště ani v jednom státě. Oproti tomu ve smlouvě s Německem je přímo ustanovení, že se zdaňuje podle domovského přístavu.
Snad se někdo přidá
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
18. 1. 2008 8:33
Dobrý den, nemáte prosím někdo zkušenosti s příjmy, které plynou ze zahraničí(Holandsko) a i z ČR? Manžel pracuje na lodi, mezinárodní doprava a má přijmy i z ČR. Je mi jasné, že je rezidentem ČR, má zde středisko svých zájmů (má tady rodinu). Ve smlouvě o zamezení dvojího zdanění jsem našla, že se použije metoda vynětí s výhradou progrese, dále uvádějí: Odměny, které osoba mající bydliště v jednom z obou států pobírá z důvodu zaměstnání vykonávanéo na palubě lodi, podléhají bez ohledu na předchozí ustanovení tohoto článku zdanění pouze v tomto státě.
Chápu to tak, že by příjmy danil pouze v Holandsku. Co myslíte? Prosím poraďte.