Re: Prosím spěchá - evidenční listy
uděláte ELDP za období 1.10. - 31.12.
protože ale žádal během r. 2007 o důchod a nebyl mu zhodnocen výdělek z celého r. 2007, bylo by vhodné, abyste tohoto zaměstnance upozornila na to, že si může požádat o přepočet důchodu (třeba měl za celý rok slušný výdělek a nějaká korunka navíc v důchodu se promítne)
záleží, do jakého důchodu odchází, pokud do starobního, tak byste udělala jen ELDP jak jsem napsala (pokud nechce žádat o přepočet důchodu, tak ho vystavovat už nemusíte)
pokud odchází do ČID, PID, potom vystavíte za r. 2007 - jak jsem popsala
a to byste pak musela udělat i další ELDP z ledna (po lednové mzdě)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 1. 2008 10:08
Prosím, zaměstnanec měl poslední pracovní den 11.1.2008, od 12.1.2008 pobírá důchod. Vím, že do 8- dní musím odhlásit zaměstnance na správě sociálního zabezpečení a zdravotní pojišťovně.
Prosím evidenční list musí být zároveň také odeslán do 8 dní?nebo stačí zaslání po výplatě za měsíc leden?
Poslední evidenční list byl prováděn za období 1.1.2007 - 30.09.2007. Za jaké období mám provést evidenční list?