Re: Prosím spěchá - evidenční listy
uděláte ELDP za období 1.10. - 31.12.
protože ale žádal během r. 2007 o důchod a nebyl mu zhodnocen výdělek z celého r. 2007, bylo by vhodné, abyste tohoto zaměstnance upozornila na to, že si může požádat o přepočet důchodu (třeba měl za celý rok slušný výdělek a nějaká korunka navíc v důchodu se promítne)
záleží, do jakého důchodu odchází, pokud do starobního, tak byste udělala jen ELDP jak jsem napsala (pokud nechce žádat o přepočet důchodu, tak ho vystavovat už nemusíte)
pokud odchází do ČID, PID, potom vystavíte za r. 2007 - jak jsem popsala
a to byste pak musela udělat i další ELDP z ledna (po lednové mzdě)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
18. 1. 2008 10:08
Prosím, zaměstnanec měl poslední pracovní den 11.1.2008, od 12.1.2008 pobírá důchod. Vím, že do 8- dní musím odhlásit zaměstnance na správě sociálního zabezpečení a zdravotní pojišťovně.
Prosím evidenční list musí být zároveň také odeslán do 8 dní?nebo stačí zaslání po výplatě za měsíc leden?
Poslední evidenční list byl prováděn za období 1.1.2007 - 30.09.2007. Za jaké období mám provést evidenční list?