Pokračování.jak zaúčtovat stavební úprav

• (neregistrovaný)

18. 1. 2008 20:41

Napíši Vám text ze smlouvy:Na žádost nájemce budou provedeny st.úpravy(které jsem již popsala).Předběžná cena 120.000,- + DPH,celkem 142.800,-Kč.Po realizaci bude provedeno vyúčtování dle skutečně vynaložených nákladů.A v dalším bodě je popsáno rozdělení celé smluvní ceny22.220,- na její části a jedna část je již zmíněných 3970,-Kč jako 1/36 předpokládané ceny stavebních uprav,které provádí majitel nemovitosti.Nic víc ve smluvě k tomu není a já mám vymyslet jak a samozřejmě správně.Budu ráda za radu.děkuji Dana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 1. 2008 12:20

anonym (neregistrovaný)

Re: Pokračování.jak zaúčtovat stavební ú
      Pokud se jedná o výdaje vynaložené nájemcem nad rámec smluveného nájemného (se souhlasem pronajímatele - vyplývá ze smlouvy povinnost uhradit TZ provedené vlastníkem), které pronajímateli uhradíte, jsou tyto výdaje v době úhrady u pronajímatele daňovým příjmem.
      Nájemce se v tomto případě ocitá ve složité situaci, poněvadž technické zhodnocení ve smyslu § 33 ZDP (částka vyšší než 40.000 Kč) není daňově uznatelným výdajem. Rovněž nájemce technické zhodnocení nebude odepisovat na základě písemné smlouvy s pronajímatelem. V uvedeném případě jsou všechny výdaje za technické zhodnocení u nájemce výdaji nedaňovými.

• 19. 1. 2008 17:07

dana (neregistrovaný)

Tak jestli to dobře chápu do nákladů to nájemce nedostane,pokud se nepřepíše smlouvy a nebude tato částka uvedena jako např.navýšené nájemné po dobu 36 měsíců?Je to tak?
      Děkuji Dana

• 19. 1. 2008 21:56

dana (neregistrovaný)

Pěkný večer,děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).