Re: Pokračování.jak zaúčtovat stavební ú
Pokud se jedná o výdaje vynaložené nájemcem nad rámec smluveného nájemného (se souhlasem pronajímatele - vyplývá ze smlouvy povinnost uhradit TZ provedené vlastníkem), které pronajímateli uhradíte, jsou tyto výdaje v době úhrady u pronajímatele daňovým příjmem.
Nájemce se v tomto případě ocitá ve složité situaci, poněvadž technické zhodnocení ve smyslu § 33 ZDP (částka vyšší než 40.000 Kč) není daňově uznatelným výdajem. Rovněž nájemce technické zhodnocení nebude odepisovat na základě písemné smlouvy s pronajímatelem. V uvedeném případě jsou všechny výdaje za technické zhodnocení u nájemce výdaji nedaňovými.
Re: Pokračování.jak zaúčtovat stavební ú
Ano, je to tak. Přeji hezký zbytek dne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
18. 1. 2008 20:41
Napíši Vám text ze smlouvy:Na žádost nájemce budou provedeny st.úpravy(které jsem již popsala).Předběžná cena 120.000,- + DPH,celkem 142.800,-Kč.Po realizaci bude provedeno vyúčtování dle skutečně vynaložených nákladů.A v dalším bodě je popsáno rozdělení celé smluvní ceny22.220,- na její části a jedna část je již zmíněných 3970,-Kč jako 1/36 předpokládané ceny stavebních uprav,které provádí majitel nemovitosti.Nic víc ve smluvě k tomu není a já mám vymyslet jak a samozřejmě správně.Budu ráda za radu.děkuji Dana