Re: Jsem zaměstnanec, mohu podat DPFO?
Jistě že si můžete podat daňové přiznání, ale nechápu proč. Jedině snad pokud by šlo o společné zdanění manželů, nebo pokud jste měla ještě nějaké příjmy. Pokud máte pouze příjem od jednoho zaměstnavatele, tak můžete zažádat o roční zúčtování. Pokud si budete dávat daňové přiznání budete s tím mít jenom více práce. Nic výhodnějšího v tom teda fakt nevidím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
21. 1. 2008 9:06
Mám pouze jeden pracovní poměr, jednu dceru na kterou uplatňuji slevu a moje maličkost. Chtěla jsem požádat o roční zúčtování daní u svého zaměstnavatele,ale kolega mně řekl,že je pro mě výhodnější pokud si podám sama daňové přiznání na finanční úřad. Mně to nepřipadá,stejně tam uvedu údaje co obdržím od zaměstnavatele na potvrzení o zdanitelných příjmech.A lze vůbec podávat daňové přiznání pokud jsem zaměstnanec? Jak to vidíte vy?