Re: Zaměstnavatel nedal Potvrzení o zd.p
V nouzi nejvyšší bych použila výplatní pásky, ze kterých by se mělo vyčíst vše, co je v potvrzení.
Asi mě budete mít za... pako, ale nemám ani ty výplatní pásky. Výplata probíhala z ruky do ruky, nebyly to velké částky :( Netušila jsem, že to takhle dopadne, předpokládala, že dostanu ten přehled co se přikládá k daňovému přiznání. Navíc mám podezření, že zaměstnavatel neplatil sociální a zdravotní... :(
Ověřte, zda Vás tam neměl načerno. A to tak, že zavoláte na svoji zdravotní pojišťovnu a zeptáte se, zda máte u svého jména uvedeného od - do tohoto zaměstnavatele. Nebo se vydávejte za ´četní zaměstnavatele s tím, že si potřebujete ověřit, zda jste u tohoto zaměstnavatele (připravte si IČO) nezapomněla nahlásit tohoto zaměstnance (jméno a rodné číslo). Jestli tam bude hlášeno, tak byl zaměstnanec ve mzdách veden.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
Stačilo pár úprav posudků pro invaliditu v počítači a lidé získali dávky
Kolové nápoje: Od lékárnických tajností k miliardovému marketingu
22. 1. 2008 13:55
Prosím o radu, co dělat v případě, že zaměstnavatel odmítl vydat Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti. Zaměstnanec měl Dohodu o pracovní činnosti, nepohodli se a zaměstnavatel nekomunikuje. Zaměstnanec je zároveň OSVČ, to je hlavní zdroj příjmů, hrozí mu od FÚ nějaký postih, když v daňovém přiznání k dani z příjmů za rok 2007 příjmy ze závislé činnosti neuvede?