Re: automat na kávu
Pokud by jste chtěli krátit, tak podle jakého klíče?
Při nákupu kávy přece nevíte, kolik se jí prodá a kolik vypijí zaměstnanci. Určitě je stanovena norma, kolik lze z určitého množství kávy dané do automatu udělat porcí kávy. Já bych si vypočetla, kolik mělo být utrženo a kolik utrženo bylo. Rozdíl spotřebované kávy je nedaňový náklad a na základě dokladu o požití bych odvedla DPH.
Ale to je pouze teorie, praktické zkušenosti s tímto problémem nemám.
Re: automat na kávu
Z přijaté FA účtujete vše daňově s plným odpočtem DPH. Na základě skutečně zjištěného stavu = kolik bylo prodáno a kolik bylo spotřebováno zaměstnanci) zaúčtujete tržbu + DPH z tržeb a dále na základě dokladu o použití (udělala jsem si i pro jiné účely sama tiskopis) odvedu DPH. Zaúčtovala bych spotřebu pro zaměstnance 513/648 + DPH 513/343.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
Stačilo pár úprav posudků pro invaliditu v počítači a lidé získali dávky
22. 1. 2008 15:12
Dobrý den, máme v naší prodejně- prodáváme elektroniku- automat na kávu, tento jsme si koupili.Nakupujeme kávu jako nákup zboží a uplatňujume DPH a prodáváme jednotlivé porce zákazníkům, na konci měsíce vybereme tržbu zaúčtujeme do výnosů a odvedeme DPH. Ale část porcí si "bereme" pro sebe-zaměstnanci, majitelé. Jak toto správně účtovat, poradí mi prosím někdo?Moc děkuji.