Re: kdy si uplatnit DPH?
Ještě se pro jistotu zeptám, když na té zálohové faktuře není uvedeno DUZP mohu si opravdu DPH uplatnit? Na jejich dokladu je: zálohová faktura - daňový doklad, ale když vedu DU, tak daňovým dokladem je doklad, který pro mé uplatnění daně má DUZP?
Nebo se pletu? Jsem začátečník - plavec.
Dík LLL
Pro mě bylo výhodnější - pokud to jde - si uplatnit DPH až v lednu. Ale nejsem si jistá, zda mohu účtovat z roku do roku.
Zálohová faktura není daňový doklad, byť by to na ní bylo uvedeno. Ke zdanitelnému plnění dochází až uhrazením zálohy. K tomu, abyste si mohl uplatnit DPH v prosinci, by Vám musel příjemce platby vystavit daňový doklad o přijetí platby, kde je dnem zd.plnění den, kdy příjemce platbu obdržel. Takový doklad je příjemce platby povinen vystavit na Vaši žádost a v konečné faktuře musí být zohledněn. Pokud tento doklad nemáte, uplatníte si odpočet na základě konečného vyúčtování v lednu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
Stačilo pár úprav posudků pro invaliditu v počítači a lidé získali dávky
Kolové nápoje: Od lékárnických tajností k miliardovému marketingu
22. 1. 2008 21:34
Fyzická osoba vedoucí daňovou evidenci.
V prosinci jsem zaplatil zálohovou fakturu, na které je vyčísleno DPH ve výši 28.000,-Kč. V lednu jsem dostal daňový doklad, na kterém je uvedeno celkové DPH ve výši 32.000,-Kč - (minus) 28.000,-Kč a zbývá zaplatit na DPH cca 4.000,-Kč
Kdy si mohu uplatnit odečet DPH? Mám 28.000,-Kč si uplatnit za prosinec a zbytek v lednu? Nebo celé DPH až v lednu?
Dík L.