Re: vystavit fakturu s 19% DPH ?
jednalo se o zavedení lakovací linky do provozu u české firmy, která není naším zákazníkem. Pouze jsme poskytli službu , kterou chceme fakturovat německé firmě, která je naším dodavatelem zboží (barvy) a která nás o to požádala.Pro německou firmu je tako česká firmy zákazníkem. Doufám, že to píšu srozumiitelně .Předem Vám děkuji za pomoc.
Re: vystavit fakturu s 19% DPH ?
Já si myslí, že budete fakturovat s 19% DPH. Uvedu Vám příklad, kdy se nebude fakturovat DPH a přesto byla služba poskytnuta v ČR: slovenský plátce DPH si nechat v ČR polepit auto, ale jelikož s autem vyjede zpátky na Slovensko, tak se nebude fakturovat DPH (místo plnění SVK).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 1. 2008 8:06
Dobrý den,
chtěla bych Vás požádat o radu ohledně vystavení faktury pro německou firmu DIČ, za službu , která byla uskutečně v ČR. Prosím, mám vystavit fakturu s 19% DPH nebo bez DPH. Děkuji moc za radu. Už jsem slyšela tolik výkladů, že nevím.