Re: vystavit fakturu s 19% DPH ?
jednalo se o zavedení lakovací linky do provozu u české firmy, která není naším zákazníkem. Pouze jsme poskytli službu , kterou chceme fakturovat německé firmě, která je naším dodavatelem zboží (barvy) a která nás o to požádala.Pro německou firmu je tako česká firmy zákazníkem. Doufám, že to píšu srozumiitelně .Předem Vám děkuji za pomoc.
Re: vystavit fakturu s 19% DPH ?
Já si myslí, že budete fakturovat s 19% DPH. Uvedu Vám příklad, kdy se nebude fakturovat DPH a přesto byla služba poskytnuta v ČR: slovenský plátce DPH si nechat v ČR polepit auto, ale jelikož s autem vyjede zpátky na Slovensko, tak se nebude fakturovat DPH (místo plnění SVK).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
Stačilo pár úprav posudků pro invaliditu v počítači a lidé získali dávky
Kolové nápoje: Od lékárnických tajností k miliardovému marketingu
23. 1. 2008 8:06
Dobrý den,
chtěla bych Vás požádat o radu ohledně vystavení faktury pro německou firmu DIČ, za službu , která byla uskutečně v ČR. Prosím, mám vystavit fakturu s 19% DPH nebo bez DPH. Děkuji moc za radu. Už jsem slyšela tolik výkladů, že nevím.