Koupil jsem zaměst.akcie, jak v daň.př.?

• (neregistrovaný)

23. 1. 2008 12:10

dobrý den,

pracuji v a.s. a dostali jsme možnost si koupit zaměstanecké akcie, protože firma šla prvně na burzu, mám jich 19, koupeno v září 2007, ted mi přišel výpis od PatriaDirect,kterému stejně moc nerozumím, cena akcií klesla, ale to tu teď neřeším, jsme tu všichni zaměstanci bez znalostí a zkušeností o akciích, takže nikdo nic neví a nikdo ničemu nerozumí. byla to asi davová psychoza, že jsme si všichni akcie koupili, přitom o tom nikdo nic neví.
    Já po večerech podnikám na ŽL, přividělávám si, takže danové přiznání si předkládám a dělám sám.
    zohlednuji nekde v DP, že vlastním akcie? pohyb tam žádný nebyl, jak jsem nakoupili tak to do konce roku zůstalo. spíš jestli chápu dobře hodnota akcií klesla.
    děkuju za rady a postřehy, popř. odkaz na nejaký paragraf, budu se s tím prát, rád bych poradil i kolegům.
    děkuji za laskavost a shovívavost
    Aleš, Teplice

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2008 23:00

ZB (neregistrovaný)

Re: koupil jsem zaměst.akcie, jak v daň.
      zatím nemáte co zdaňovat, protože jste akcie neprodal. Pokud si je podržíte 6 měsíců a pak je prodáte, jde o příjem osvobozený od daně z příjmů. ( § 4odst. 1 písm. w zákona o daních z příjmů ve znění pro rok 2007

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).