Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
23. 1. 2008 12:10
dobrý den,
pracuji v a.s. a dostali jsme možnost si koupit zaměstanecké akcie, protože firma šla prvně na burzu, mám jich 19, koupeno v září 2007, ted mi přišel výpis od PatriaDirect,kterému stejně moc nerozumím, cena akcií klesla, ale to tu teď neřeším, jsme tu všichni zaměstanci bez znalostí a zkušeností o akciích, takže nikdo nic neví a nikdo ničemu nerozumí. byla to asi davová psychoza, že jsme si všichni akcie koupili, přitom o tom nikdo nic neví.
Já po večerech podnikám na ŽL, přividělávám si, takže danové přiznání si předkládám a dělám sám.
zohlednuji nekde v DP, že vlastním akcie? pohyb tam žádný nebyl, jak jsem nakoupili tak to do konce roku zůstalo. spíš jestli chápu dobře hodnota akcií klesla.
děkuju za rady a postřehy, popř. odkaz na nejaký paragraf, budu se s tím prát, rád bych poradil i kolegům.
děkuji za laskavost a shovívavost
Aleš, Teplice