Re: špatna daň x uzavřený rok
Předpokládám, že daňové přiznání máte dobře i jste dobře odvedl na FÚ daň.
Pak bych viděla jen problém v tom, že nejen evidujete závazek vyšší na 341, ale máte i zkreslený hospodářský výsledek na 431. Doporučila bych jít do minulého roku, opravit výše daně, sestavit nové výkazy a poslat je na FÚ atd. a hotovo. Tou opravou v minulém roce se Vám pak i změní i hospodářský výsledek, který letos budete rozdělovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
23. 1. 2008 12:59
Dobrý den,
před uzavřením roku jsem zaúčtoval propočtenou daň z příjmů, kterou jsem zaúčtoval 591/341, ale v nesprávné výši, jelikož jsem zapoměl odešíst ze základu daně ztrátu minulých let. Při navedení stavů v novém účetním roce tak eviduji na účtu 341 závazek vyšší, než kolik ve skutečnosti činí. Chtěl bych se zeptat, jak vzniklou situaci řešit? Musím odvolat účetní závěrku, opravit účetnictví a vytvořit závěrku znovu nebo je možné vzniklou situaci účetně vyřešit pouze v novém roce a popř. jak?
Děkuji za odpověď
Tom