Re: danovy domicil-prosím účtarnu
Aby Vám firma provedla od roku 2008 odpočet na poplatníka lze prokázat trvalým pobytem , pokud trvalý pobyt v ČR není musíte si požádat na Finančním úřadu( dle místa ubytování) o daňový domicil
předložit prac. smlouvu, výpis z bank. účtu, potvrzení že bydlíte v ČR na ubytovně a povolení k pobytu. Mělo by dojít ke zrušení této novely a daň. domicil by opět platit neměl potom by se odpočet na poplatníka provedl v rámci roč. zúčtování.
Lepší je sehnat daň.domicil
Toto by nemělo ovlivnit odpočty ani nájemné. Ale zeptejte se ve vaší účtárně nebo přímo na internet. stránkách min.financí Dobešová Katarína- podává výklad k těmto skutečnostem .
To se musíte zeptat v účtárně Vašeho zaměstnavatele. Ale můj přítel pracuje v ČR 5 let, vlastní potvrzení o přechodném pobytu, trvalý pobyt má na Slovensku, má pracovní poměr na dobu neurčitou, koupil si tu byt na hypoteční úvěr a stejně ho v účtárně jeho zaměstnavatele poslali na finanční úřad pro daňový domicil.
Potřeboval 100,- Kč na kolek, napsal žádost, chtěli kopii pracovní smlouvy, výpis z katastru nemovitostí, kopii úvěrové smlouvy. Jo a vyřízení trvalo týden.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 1. 2008 7:03
Dobrý den, chcela by som poprosit o radu, v prahe pracujem 3 roky ale trvalý pobyt mam na SK, neviete ako to je se slevou na dani ked mi firma zabezpečuje ubytovani, platí mi danovy domicil?