Re: danovy domicil-prosím účtarnu
Aby Vám firma provedla od roku 2008 odpočet na poplatníka lze prokázat trvalým pobytem , pokud trvalý pobyt v ČR není musíte si požádat na Finančním úřadu( dle místa ubytování) o daňový domicil
předložit prac. smlouvu, výpis z bank. účtu, potvrzení že bydlíte v ČR na ubytovně a povolení k pobytu. Mělo by dojít ke zrušení této novely a daň. domicil by opět platit neměl potom by se odpočet na poplatníka provedl v rámci roč. zúčtování.
Lepší je sehnat daň.domicil
Toto by nemělo ovlivnit odpočty ani nájemné. Ale zeptejte se ve vaší účtárně nebo přímo na internet. stránkách min.financí Dobešová Katarína- podává výklad k těmto skutečnostem .
To se musíte zeptat v účtárně Vašeho zaměstnavatele. Ale můj přítel pracuje v ČR 5 let, vlastní potvrzení o přechodném pobytu, trvalý pobyt má na Slovensku, má pracovní poměr na dobu neurčitou, koupil si tu byt na hypoteční úvěr a stejně ho v účtárně jeho zaměstnavatele poslali na finanční úřad pro daňový domicil.
Potřeboval 100,- Kč na kolek, napsal žádost, chtěli kopii pracovní smlouvy, výpis z katastru nemovitostí, kopii úvěrové smlouvy. Jo a vyřízení trvalo týden.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
25. 1. 2008 7:03
Dobrý den, chcela by som poprosit o radu, v prahe pracujem 3 roky ale trvalý pobyt mam na SK, neviete ako to je se slevou na dani ked mi firma zabezpečuje ubytovani, platí mi danovy domicil?