Re: nemocenská 2008
%90íží se doba, kdy budu poprvé v roce 2008 počítat
>zaměstnacům neschopenky. Mám k tomu sice nějaké podklady,
>ale postupem si nejsem zcela jistá. do konce roku jsem
>to počítala HRUBÁ za posledních 12 kalendářních měsíců
>: (počet kalendářních dnů za předcházejících 12 měsíců
>- dny kalendářní dny nemoci), tak jsem došla k denímu
>vyměř. základu a od toho se pak vše odvíjelo. Myslím,
>že do tohoto kroku je postup stejný a pak přichází
>změny ve výpočtu. Bude teď od roku 2008 tento začátek
>výpočtu stejný? Pochopila jsem to dobře? Prosím
>zkušenější mzdové účetní o odpověď. Spěchá to. Děkuji všem, kdo
>mi poradí!!!!!!!!
Výpočet je stejný, neměnily se ani redukční hranice. Rozdíl je v tom, že se DVZ počítá po celou dobu nemoci z 90%. Nemocenské činí: 1-3 den ---- nic
4. - 30. den -----60%
31.-60. den -----66%
od 61. dne ------72%
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
Podnikatelé budou muset u EET nahlásit i provozovny, kde přijímají neevidované tržby
JMHZ v praxi: Jak správně využít služby a vyhnout se zbytečným chybám
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
30. 1. 2008 12:52
Blíží se doba, kdy budu poprvé v roce 2008 počítat zaměstnacům neschopenky. Mám k tomu sice nějaké podklady, ale postupem si nejsem zcela jistá. do konce roku jsem to počítala HRUBÁ za posledních 12 kalendářních měsíců : (počet kalendářních dnů za předcházejících 12 měsíců - dny kalendářní dny nemoci), tak jsem došla k denímu vyměř. základu a od toho se pak vše odvíjelo. Myslím, že do tohoto kroku je postup stejný a pak přichází změny ve výpočtu. Bude teď od roku 2008 tento začátek výpočtu stejný? Pochopila jsem to dobře? Prosím zkušenější mzdové účetní o odpověď. Spěchá to. Děkuji všem, kdo mi poradí!!!!!!!!