Příjem z fotbalu

• (neregistrovaný)

30. 1. 2008 16:58

Dobrý den, mám jeden případ, kdy manžel je normálně zaměstnaný a také mimo jiné hraje fotbal, za který pobírá měsíčně cca 25 tis (není žádný odvod soc a zdr. ani daň ??? !! ) je to správné ? Manželka je na MD. Můžu jim udělat společné zdanění a kam dát příjmy za ten fotba ? Mě se nezdá že by z toho nic měsíčně neodevzdával. Kde najdu tuto problematiku ? Děkuji Renata

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 1. 2008 17:21

ilona (neregistrovaný)

Re: Příjem z fotbalu
      OT:
      dříve to bylo jako sportovní činnost a částka celkového ročního přííjmu se vyplňovala přímo do DP .

• 30. 1. 2008 17:56

LeaX (neregistrovaný)

§ 7/2 ZDP
      ZP určitě, SP - vypadá to na soustavnou činnosti, takže spíše ano.

• 30. 1. 2008 19:12

Katka (neregistrovaný)

Jedná se o tzv. nezávislé povolání a v tomto případě není povinnost platit SP (ale můžete, pokud chcete). Informujte se na OSSZ. Daň a ZP se platí určitě. Společné zdanění lze také uplatnit.

• 2. 2. 2008 18:48

Renata (neregistrovaný)

Dobrý den, můžu ještě něco k tomu fotbalu paní Katko ? A to by měl za něj platit a ztrhávat mu to z těch peněz ten fotbalový tým nebo ten fotbalista sám ? A do jakých příjmů bych to měla dát ? Oni mu vystaví každý měsíc fakturu na 25 tis a nic z toho neplatí. Je mi to nějak divné. Asi bych se měla zeptat na zdravotní pojišťovně jak to je že ? A tu daň stačí zaplatit jednou za rok u daňového přiznání nebo každý měsíc ? Děkuju Renata

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).