Sleva na dani

• (neregistrovaný)

1. 2. 2008 11:03

Dobrý den, 9.1. k nám nastoupil zaměstnanec na HPP a podepsal prohlášení. Tvrdí,že u bývalého zaměstnavatele ukončil PP 8.1., ale zápočťák zatím nedodal.Do 8.1. byl také na neschopence. Můj dotaz zní, jestli mám poskytnout slevu na dani 2070 Kč? Moc,moc děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 2. 2008 11:34

Ilona (neregistrovaný)

Re: Sleva na dani
      Vzhledem k tomu, že nemáte nikde doklad, že skutečně byl v pracovní neschopnosti, ale ani třeba že mu nebyla v lednu proplacena dovolená u minulého zaměstnavatele, nebo vyplacena odměna, což by byl zdanitelný příjem a předchozí zaměstnavatel by mohl slevu uplatnit, já bych ji uplatnila až od února. K případnému srovnání by pak došlo při RZZ za r. 2008.

• 1. 2. 2008 11:59

xy (neregistrovaný)

může podepísat daň.prohlášení dnem nástupu k Vám, protože se mu nepřekrývá zaměstnání, ale slevy poskytněte až od února - mohl totiž od minulého zaměstnavatele dostat odstupné, proplacenou dovolenou apod.

• 1. 2. 2008 12:39

Laďa (neregistrovaný)

Já bych slevu poskytl, pokud na prohlášení zaměstnanec podepsal, že za uvedené období neuplatnil slevu jinde. Zaměstnanec si za podepsané údaje ručí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).