Re: DPH přelom roku 07-08
Pozor, toto je o něčem jiném. Dodavatel (vodárna) postupoval dle doporučení MFCR (které sice není v souladu s platným zákonem, ale ...). Jde o doklad s 2 různými sazbami daně, a to odečet (propočet) k 31.12.2007 se sazbou 5% a zbytek k datu skutečného odečtu se sazbou 9%. Tj. 1 DUZP, ale 2 různá plnění. Tady se nelze vracet do roku 2007 - není s čím. Nebude Vám sedět jen propočet ZD ve snížené sazbě na 9% (letos platnou sazbou).
Se stejnou situací se můžete setkat u vyúčtování tepla, u ničeho jiného (viz doporučení na serveru cds)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 2. 2008 10:26
Dobrý den
vím, že toto téma je na starších zprávách, jen se chci ujistit, že jsem vše pochopila správně.
Přišla mi faktura od vodáren, kde jsou zohledněny obě sazby DPH 5% i 9%, mám možnost buď udělat dodatečné přiznání za prosinec 2007, nebo neuplatňovat nárok na odpočet DPH.
Jenom nevím jak dlouho mám čekat s odevzdáním dodatečného přiznání, stejný problém nastane s vyúčtováním za plyn a energii, ale to přijde až někdy v březnu. Nebo mám po každé takovéto situaci dělat dodatečné přiznání?
Vedu účetnictví a jsme měsíční plátci DPH
Díky za odpověď
Olina